Elinvoimaa alueellesi

« Edellinen | Seuraava »

Työnhakijan työllistyminen

 

Työnhakija voi työllistyä avoimille työmarkkinoille tai esimerkiksi palkkatuella kuntaan. Osa työpaikoista on kirjattu järjestelmään, osa työpaikoista ei ole edes tiedossa, joten niitä ei näin olleen myöskään voi yhdistää työnhakijaan.

Työllistyminen avoimille työmarkkinoille päättää tyypillisesti asiakkuuden, kun taas esimerkiksi palkkatukityöllistymisen aikana asiakkuus jatkuu.

Työllistymisen kirjaustapa riippuu siitä, työllistyykö työnhakija avoimille työmarkkinoille vai jollakin muulla tavalla:

  1. Työllistyminen avoimille työmarkkinoille (päätetään asiakkuus)
  2. Työllistyminen muualle kuin avoimille (kirjataan toimenpide)

1. Työllistyminen avoimille työmarkkinoille tehdään päättämällä asiakkuus

Kun työnhakija työllistyy avoimille työmarkkinoille, päätetään aina asiakkuus merkitsemällä Asiakkuuden päätös -kenttään: Työllistyminen avoimille työmarkkinoille (avataan Asiakkuus muokkaustilaan painamalla oranssia palkkia).

Tallennuksen jälkeen järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden työpaikkatiedon lisäämiseen. Voit valita oikean työpaikan kirjoittamalla hakulaatikkoon sen yrityksen tai organisaation nimen, jonne työnhakija työllistyy. Hakulaatikosta löytyy avointen markkinoiden työpaikat.

2. Työllistyminen muualle kuin avoimille tehdään luomalla uusi Toimenpide (esim. Palkkatuki)

un työnhakija työllistyy muualle kuin avoimille työmarkkinoille, kirjataan aina tähän työllistymiseen liittyvä Toimenpide (esim. palkkatuki, työkokeilu, oppisopimus jne.), johon myös Työpaikka liitetään. Toimenpiteeseen voi liittyä myös muuta tietoa, kuten palkkatuen määrä, tukiprosentti jne.


Työnhakijan kortilta lisätään Toimenpide, johon työpaikka kytketään

Työnhakijan kortilta lisätään uusi toimenpide ja valitaan oikea toimenpidetyyppi. Tämän jälkeen syötetään toimenpiteeseen liittyvät tiedot sekä valitaan työpaikka, mikäli työpaikka on aikaisemmin syötetty järjestelmään. Työpaikkatiedon voi myös jättää tyhjäksi.

Hakulaatikosta löytyvät ne työpaikat, joiden työsuhteen tyyppi on toimenpiteen mukainen. Esimerkiksi palkkatukea syötettäessä, löytyy hakulaatikosta vain ne työpaikat, joiden työsuhteen tyyppi on palkkatuki.

Työpaikat löytyvät järjestelmästä luettelona sekä yrityksen isolta kortilta välilehdeltä ”Työpaikat”, josta näkee myös työpaikkakohtaisesti työpaikkaan esitellyt ja haastatellut työnhakijat.

Työnhakijan isolla kortilla on ”Työllistäminen ja suosittelut”-välilehti, josta näkee henkilön työllistymishistorian sekä esittelyt ja haastattelut.

 
Päivitetty 17.5.2021

 

HAKOSALO OY

Pohjoisranta 11 C 28100 Pori
Puh. 010 231 0560
helpdesk@hakosalo.fi
www.hakosalo.fi