Elinvoimaa alueellesi

Leevi Luonnos

 

Tietoturvasyistä yrittäjien täyttämät hakemukset tulevat esikäsittelyyn luonnosluetteloon.


Hakemusten esikäsittely

1. Siirry luonnosluetteloon vasemman reunan päävalikon kohdasta "Hakemusluonnokset". 


2. Valitse avautuvasta näkymästä kohta "Yksinyrittäjän avustus".


3. Luonnosluettelossa näet kaikki lomakkeen kautta saapuneet hakemukset luonnoksina. Voit rajata luonnoksia esimerkiksi käsittelijän tai kotikunnan mukaan. Lisäksi voit hyödyntää pikavalintaa valitaksesi useita luonnoksia kerrallaan.


4. Kun olet valinnut ne hakemusluonnokset, jotka haluat laittaa edelleen käsiteltäväksi, klikkaa sivun alareunasta ”Hyväksy valitut luonnokset”.


5. Tämän jälkeen aukeaa ikkuna, josta saat määriteltyä, kenelle järjestelmän käyttäjälle lähetät hakemukset käsittelyyn. Kun olet valinnut käsittelijän, paina "Hyväksy". Tällöin luonnokset poistuvat luonnosluettelosta ja siirtyvät Avoimet hakemukset -luetteloon.

Jos samalla henkilötunnuksella/Y-tunnuksella löytyy jo entuudestaan hakemus, hakemusluonnosta ei voi lisätä käsittelyyn. Palvelu varoittaa sinua asiasta ja antaa mahdollisuuden hylätä hakemuksen. Et voi myöskään lisätä käsittelyyn kahta hakemusluonnosta, joissa on sama henkilötunnus/Y-tunnus. Tällaisessa tapauksessa sinun tulee selvittää, kumpi luonnoksista on tarkoitettu käsiteltäväksi.

Mikäli on tarvetta ottaa käsittelyyn samalla Y-tunnuksella ja/tai samalla henkilötunnuksella oleva hakemus kuin jo käsittelyssä on, laittakaa vanha hakemus poistettu-tilaan, jotta Y-tunnustarkastus ja/tai henkilötunnustarkastus ei estä hakemuksen viemistä luonnosluettelosta käsittelyyn. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme, että kirjaatte alkuperäiseen hakemukseen syyn, miksi tilaksi on vaihdettu poistettu. 

 
Päivitetty 2.7.2020

 

HAKOSALO OY

Pohjoisranta 11 C 28100 Pori
Puh. 010 231 0560
helpdesk@hakosalo.fi
www.hakosalo.fi