Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: HTTPS://www.hakosalo.fi/

Etusivu > Onnistumiset > Hakosalo Asiakas > Seaside Industry Park Rauma hyödyntää extranetia toimintansa organisoinnissa

Seaside Industry Park Rauma hyödyntää extranetia toimintansa organisoinnissa

Entisen Rauman telakan tiloissa toimiva Seaside Industry Park tarjoaa toimintapuitteet jo yli 30:lle organisaatiolle.

Teollisuuspuiston toiminnan tasainen kasvu ja ympäristöluvan mukanaan tuomat vaatimukset synnyttivät tarpeen alueen toimijoiden yhteisestä foorumista. Vuoden 2015 alussa teollisuuspuisto otti käyttöönsä Hakosalon toteuttaman extranet-järjestelmän. Seaside Industry Parkin kehityskoordinaattori ja extranetin pääkäyttäjä Jenni Mäenpää kertoo organisaation ensimmäisen toimintavuoden olleen "aikamoista hässäkkää".

- Seaside Industry Parkin ensimmäisen toimintavuoden aikana alueelle tuli noin 30 yritystä vuokralle. Aluksi ei huomattu edes ajatella, että tarvitaan tällainen järjestelmä, hän pohtii.

Tällä hetkellä extranetistä löytyvät teollisuuspuiston yleisten lomakkeiden, kuten kulkulupahakemusten ja ympäristöilmoitusten lisäksi myös pöytäkirjat ja yhteiset pelisäännöt alueella toimimiseen. Extranet toimii myös työvälineenä mahdollisessa kriisiviestinnässä sekä yleisessä tiedottamisessa.

- Erityisen tärkeää extranetissä ovat tiedotteet. Telakka-alueen tiloja vuokrataan myös projektikohtaisesti, joten yritykset tulee ja menee jolloin syntyy turvallisuus- ja ympäristöhaasteita. Riskit voidaan tunnistaa, mutta tiedon pitää kulkea.

Extranetista yhteistyöetua yrityksille

Seaside Industry Parkin ajatuksena on hyödyntää extranetiä tulevaisuudessa laajemminkin, yhtenä ideana esimerkiksi työntekijäpankki. Yritysten sijoittuminen teollisuuspuiston alueelle ja yhteistyö eri organisaatioiden välillä mahdollistaa mittavia etuja, sillä esimerkiksi erikoisosaamista voi löytyä tarvittaessa naapuriorganisaatiosta. Muun muassa RMC:n projektit voivat tuoda alueelle parhaimmillaan jopa 1000 väliaikaista työntekijää.

- Yhteisiä synergiaetuja voidaan tarjota ja hyödyntää extranetin avulla jatkossa entistä paremmin. Tällä tavoin yritykset voidaan vapauttaa tekemään sitä omaa ydinosaamistaan ja tarjota projektiluontoisille työntekijöille tasaisemmin työmahdollisuuksia. Myös koulutuksen voisi yhdistää extraan, sillä Raumalta löytyy Satakunnan ammattikorkeakoulun sekä Winnovan kampukset ja sitä kautta osaajia meriteollisuuteen, Jenni visioi.

Hakosalon kanssa tehtyyn järjestelmäyhteistyöhön hän on ollut tyytyväinen.

- Valitsimme Hakosalon extranetin toteuttajaksi alueemme verkkoyhteyksistä vastaavan Topteamin kautta. He suosittelivat Hakosaloa ja sanoivat, että se on paras. Halusimme mahdollisimman helppokäyttöisen järjestelmän ja sitä extranet on ollutkin.


SEASIDE INDUSTRY PARK

Seaside Industry Park Rauma on entiselle telakka-alueelle rakentuva raskaan teollisuuden teollisuuspuisto, jonka tarjoaa sinne sijoittuville yrityksille tehokkaan toimintaympäristön ja poikkeuksellisia kilpailuetuja. 


Lisätietoa:

Jouni Hakosalo, toimitusjohtaja
jouni.hakosalo@hakosalo.fi
+358 10 231 0562